УНИВЕРСИТЕТСКИ ЗИМНИ ИГРИ И ЗИМЕН УНИВЕРСИТЕТ '2023
 
ПРАВО И УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ
Изтегли заявките за участие RAR
Изтегли Наредбата PDF
Покана към висшите училища
  • ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ
УНИВЕРСИТЕТСКИ ЗИМНИ ИГРИ И ЗИМЕН УНИВЕРСИТЕТ ще се проведат в курортен комплекс Пампорово от 21 до 24 март 2023 г. и се организират от Асоциация за Университетски Спорт „Академик” (АУСА) и Националното представителство на студентските съвети (НПСС).
УНИВЕРСИТЕТСКИ ЗИМНИ ИГРИ И ЗИМЕН УНИВЕРСИТЕТ се провеждат в академичен дух и в духа на университетското спортно движение, въз основа на които не се допуска дискриминация, насочена срещу висше училище или лице на база на расова, религиозна или политическа принадлежност.
Те са социален проект, целящ да създаде условия за изграждане на активния диалог между студентските общности на висшите училища посредством участието им в обучения, семинари, културни събития, обединявайки ги да работят заедно за развитието на масовия студентски спорт, образованието и между културните ценности.
Основна цел е провеждане на Национални университетски шампионати и излъчването на национални индивидуални шампиони, както и номинирането на призовите висши училища.
С цел да се даде възможност на студентите, които нямат спортни умения в зимните спортове, се организират и провеждат адаптирани спортно-състезателни игри и се излъчват индивидуални шампиони и висши училища, като резултатите влияят върху комплексното класиране за УЗИ И ЗУ Пампорово 2023.
Чрез проекта ние си поставяме за цел да се популяризира масовия университетски спорт сред студентите, както и да се привлече по-голям брой активно занимаващи се със спорт, култура и социални дейности в университетите.
Право на участие имат всички делегации от Висшите училища, подали формуляр в срок до 14 март 2023 година и заплатили такса участие в срок до 16 март 2023 година.
Заявки за участие се приемат с надлежно попълнен формуляр на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Само следните студенти може да участват като състезатели в Университетски Зимни Игри и Зимен университет Пампорово 2023:
1. Студенти и докторанти, които се обучават във висшето училище, за което се състезават.
2. Студенти и докторанти без ограничение във възрастта.
3. Всички редовно записани студенти и докторанти, в текущата година придобиват състезателни права от името на съответното ССК / ВУ в деня на записването си.
4. Студенти и докторанти, които са завършили семестриално през 2023 година, могат да участват в Националните университетски шампионати до 01.10.2023 година.
Всички завършили семестриално 2022г. нямат право да участват в шампионатите след 1 октомври 2022г.
5. Прекъснали студенти и докторанти, нямат право да участват в състезания на АУСА и НПСС.
6. Студенти от други ВУ (които не участват в НУШ по вид спорт, нямат право да участват от името на друго ВУ.
 
Преди провеждане на техническата конференция всеки ръководител на делегация трябва да представи в центъра за акредитация и пред делегата на АУС „АКАДЕМИК“ и НПСС следните документи за всеки един състезател:
- Лична карта;
- Студентска книжка или уверение от висшето училище;
- Предсъстезателен медицински преглед (оригинал);
- Застраховка злополука при практикуване на спорт (копие);
- Планинска застраховка;
- Заверен списък на участниците от учебен отдел (от ВУ);
- Декларация GDPR.
 
Участниците в Университетски зимни игри попълват декларации за събиране, използване и съхранение на личните данни, съгласно регламент (ЕС) 2016/679, които следва да бъдат подадени за всеки един от участниците. При подаване на групова заявка за участие декларацията се изпраща сканирана. Оригиналите на декларациите за всички участници се представят при акредитацията. /Декларациите се попълват лично в присъствието на представител от екипа на организаторите/.
 
Ръководителят на Делегацията представя следните документи за всички официални лица в делегацията:
- оригинал на предварително изпратен формуляр;
- оригинал или заверено копие на платежното нареждане за преведената такса участие;
- оригинал или заверено копие на платежното нареждане за платени нощувки към хотел "Перелик".
 
Всяко висше училище трябва да утвърди Ръководител на делегацията, който да представлява висшето училище и състезателите му на церемониите по откриване и закриване, на Генералната техническа конференция, пред АУС „АКАДЕМИК“ и НПСС и пред всички останали участници и официални гости на УНИВЕРСИТЕТСКИ ЗИМНИ ИГРИ И ЗИМЕН УНИВЕРСИТЕТ ПАМПОРОВО 2023.
 
Заявки за участие се приемат с надлежно попълнени и изпратен формуляр на email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  
?) допускат се промени по заявените състезатели и официални лица по време на акредитацията и Техническата конференция по вид спорт.
  • ФИНАНСОВИ УСЛОВИЯ
Организаторите осигуряват хотелско настаняване в хотел „Перелик”
Цените са на човек на вечер и включват:
• Нощувка със закуска, обяд и вечеря на блок маса;
• Ползване на плувен басейн, сауна парилка, инфрачервена сауна, финландска сауна, кедрова сауна, билкова сауна, арома парна баня, билкова парна баня, ледена стая, приключенски душ, достъп до хамам стая, 10-местно джакузи, фитнес и релакс салон в Body & Soul SPA Lounge Перелик билкова сауна, арома и билкова парна баня, ледена стая и др.
• Безплатен сейф и Wi-Fi достъп в целия хотел;
• Туристическа такса, застраховка и 9% ДДС;
• Наличен безплатен паркинг и топъл гараж (паркиране според наличните места, не се правят резервации).
Всички лица в състава на делегация трябва да заплатят такса за настаняване и хранене на Хотел „Перелик“ в размер на:
  • Настаняване в джуниър суит – 492,00 лева на човек за три (3) нощувки - FB;
  • Настаняване с допълнително легло в джуниър суит  – 432,00 лева на човек за три (3) нощувки - FB;
  • Настаняване в двуспален апартамент или мезонет – 474,00 лева на човек за три (3) нощувки - FB;
  • Настаняване с допълнително легло в двуспален апартамент или мезонет – 432,00 лева на човек за три (3) нощувки - FB;
  • Настаняване в единична стая – 582,00 лева на човек за три (3) нощувки - FB;
Банкова информация
Банка: Българо-американска кредитна банка
Титуляр: Пампорово АД
IBAN: BG97BGUS91601002036700 BIC: BGUSBGSF
Основание: Настаняване хотел Перелик за УЗИ И ЗУ Пампорово 2023

 
  • Такса участие УЗИ И ЗУ Пампорово 2023 в размер на 20 лв. на човек се превеждат от всички настанени по сметката на АУС „Академик“, най-късно до 16 март 2023 година.
Превод на таксата за участие към АУС:
Титуляр: Асоциация за Университетски спорт „Академик“ (АУС)
IBAN: BG95STSA93000012724101 BIC: STSABGSF
Основание: Такса участие УЗИ И ЗУ Пампорово 2023

  • Такса участие УЗИ И ЗУ Пампорово 2023 в размер на 30 лв. на човек се превеждат от всички настанени по сметката на Национално представителство на студентските съвети, най-късно до 16 март 2023 година.
Превод на таксата за участие към НПСС:
Титуляр: Национално представителство на студентските съвети в България (НПСС)
IBAN: BG67STSA93000026754394 BIC: STSABGSF
Основание: Такса участие УЗИ И ЗУ Пампорово 2023
 
*Важно е да знаете, че таксите за участие се превеждат към двете организации. Организаторите си запазват правото да не вземат под внимание заявките за участие в състезанията на висши училища, които не са заплатили таксите в срок. Делегациите, които не са заплатили в срок, няма да бъдат настанени.
НПСС и АУС “Академик“ договаря с „Пампорово“ АД преференциални цени за лифт карти и оборудване за тренировки и състезания.
Състезателите и треньорите по ски алпийски дисциплини и сноуборд ще получат безплатен достъп до лифтовите съоръжения в деня на съответната дисциплина.
Ползването на лифтовите съоръжения извън състезанието се заплащат по обявените намалени цени в месец март.
 
*Подробности за цените може да намерите в Наредбата! 
  • ЛИЧНИ ДАННИ
С цел да се улесни прякото и безпроблемно прилагане на новите правила за защита на данните (GDPR), всички участници в университетски зимни игри се задължават да декларират пред АУС “Академик и НПСС следното:
1. Съгласие за заснемане на видео и/или снимков материал по време на провеждането на УЗИ и ЗУ Пампорово (21-24.03.2023г.), които материали могат да бъдат публикувани на интернет страниците на Националното представителство на студентските съвети и АУС „Академик“(в т.ч. и в социалните медии), както и да бъдат използвани в рекламни и печатни материали за популяризиране на дейностите и каузите на организациите.
2. Съгласие АУС „Академик“ и НПСС да обработва личните данни, посочени от участниците/ръководителите на делегации за целите. Обработването на личните данни е необходима и се отнася само за изпълнение целите на проекта.
3. Съгласие за получаване на информационни съобщения от Национално представителство на студентските съвети и АУС „Академик“.
Срокът на обработване и съхранение на личните данни е до 5 години, считано от завършване на дейностите по проекта Университетски зимни игри и Зимен университет 2023г.
НПСС и АУС „Академик“ се задължава да изпрати и публикува електронно образец на декларация за съгласие с гореизложените точки. Декларациите следва да бъдат попълнени собственоръчно от всички участници на Университетски зимни игри и Зимен университет 2023г. и да бъдат представени в оригинал по време на акредитацията на 21.03.2023г.
*Делегации без попълнени декларации няма да бъдат акредитирани!
* Организаторът запазва правото да прави промени по наредбата и програмата на събитието, за което уведомява ръководителите на делегации.
* Участниците следва да спазват добрите нрави и общите условия за престой в хотела. Организаторите имат право да отстранят делегация от участие в проекта в случай, че същата има непристойно поведение, нарушават обществения ред или наредбата за провеждане на събитието.
* Организаторите си запазват правото да отстраняват и не допускат лица до участие в проекта, които нарушават общите условия и норми на поведение.
 

FB: www.facebook.com/wu.npss
e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Организатор

Студент на годината

Летен университет

Младежка медия

НПСС